MOTOR VEHICLES: Only State owned cars are vermitted

" to bear the official license tag

of the State,
f . T
| - gL \

Se:tesber 16, 1233

Mr. Dwight 3 .20 FILED
; ght 7. Browa, 0]

Secretary of State,

Jefferson City, Missouri, //jj;//

Dear Sir:

We are acknowledging receipt of your letter in which yu
inquire as follows:

"There are frequent reguests directed to this office for
the iessuance of official tags to be used on privstely
owned sutomobiles which mwre used in official business by
the peraonnel of agencies of Government. The enclosed
letter is self-explanatory and is being forwarded for
your information. Ye are recuesting that it be left
attached to the file and vassed back to this office with
your communication. We have held that we are without
authority to issue official tage to other than cars owned
by the State of Missouri, We are asking te have your
opinion in thils particular."

Section 7767, R. 8. Mo. 1929, provides as follows:

"(a) The commissioner shall issue certificates for all
cars owned by the state of Lissouri and shall sseign to
eath of such cars two plates bearing the words: 'State
of i'issouri, official car number . . . . ' (with the
number ineerted thereon), which piates shall be displayed
on such cars when they are being used on the highways,

Fo officer or employe or other nerson shall use such a
motor vehicle for other than official use."

It is apparent from the foregoing Section that the only
cars which are entitled to bear the official ¢t are care
owned by the State of liesgouri. Privately owned care used
by officials in State business are not entitled under any
Section which we have knowledge to bear the official tag,

The right to bear the official tag, to the exelusion of zll
others, must be found in the lotor Vehicle Law, and no where
dc we find sny authority for any cars to bear the official tag
except cars owmed by the State of Missouri,

%.__

It is therefore our opinion that you, as Secretary of State,

have no authority to issue an official tag to be used on cars
other than those owned by the State of lMissouri. The mere




Er, Dwight H. Brown, - Septenber 16, 1933,

fact that a privately owned car is used in officisl business
does not make 1t a State ommed car nor entitle it to bear
an official tag.

Yery truly yours,

VAR

</

Ageistant Attorney Cen-ral.

APPROVED:

Attorney General,




