. Entitled to regular fees for additional assessments

ASSESSORS:
on Income Tax Returns.

\
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September 135, 1933,

Homn, W.A. Bassman
Assessor of Cole 5mty,
Jefferson City, Missouri,

Dear Sir:

This department ackmowl receipt of your letter of
August 12, 1933, which reads as m:

*I will appreciate it very much if
you will give me your opinion as to
whether or not the Assessors of Mis-
souri are entitled to receive the
same fee for additional assessments
on ineome tax returns as they are on
the original returns."

In determining whether or not you are entitled %o
fees for additional assessment on income taxes, we must be ded
nhl{.by the statutes of our State. We assume that you have
made the additional assessments under See, 10128, R.S. NMo. 1929,
the pertinent part of whieh is as Tollows:

wh*s**yhenever the assessor shall
make an assessment on income for

e calendar year tax-
who has h!m to S{o 3
or an additional assessmen
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whieh the retura should have beem
filed if return was mot filed, them

in every such case the assessor shall
send to the taxpayer, by registered
mail, a copy of such assessment or
edditional assessment, but the failure
of the taxpayer tc receive such e¢opy
shall not in any way invalidate or
affect such assessment or additiomal
ascsessment.”

In 1931 the lLegislature amended the fees of assessors as
set out on p, 359, Laws of Mo, 1931, said section being as follows:

"The eompensation of ecach assessor
shall be thirty-five cents per list
in counties having a population not
exceeding forty thousand, thirty cents
r list in eounties having a popula-
ion of more tham forty thousand, and
not exceeding seventy thousand, and
twenty-five cents per list in counties
having & population in execess of seventy
thousand inhabitants, and shall de
allowed a fee of three cents per entry
for meking real estate and personal
assessment books, all the real estate
and personal property assessed to one
person to be counted as one name, one-
half of which shall be paid out of the
county treasury and the other half out
of the state treasury: Provided, that
nothing contained im this section shall
be so construed as te allow any pay
per name for the name set opposite each
traet of land assessed in the numerieal
ligt, %**%*w

Section 9610, R.S. Mo. 1989 is as follows:

"Whenever, for any cause exeept when
exemptions have been granted by law
there has been a failure to assess ‘h.
property in any eounty for any year or
years, the assessor of said county for
the time being shall assess the prop-
erty for the year or years im which said
failure shall have oecurred. Sueh as-
sessment shall be made at the Séme time
as is now provided by law for the
assessment of property, the assessment
for each year to be im a separate bdbook.
In making the said assessment, and in
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all subsequent proeceedings thereon,

the assessor, county court, elerk of
the county court and collector shall

be governed by the same law as is now
in foree for the assessment and col-
leetion of taxes, and shall reeceive

the same compensation as is now provided
by law for similar duties,"

gives to the Assessor the "same compensation as is now provided by
law for similar duties”.

Under the caption of "Taxation of Ineomes™, See. 10133,
R.S. MNo. 19289, the compensation of assessors is fixed for assessing

incomes, said section deing as follows:

"Assessors and e¢ollectors shall de
compensated in like manner and in like
amounts as for the assessments of other
taxes: Provided, that in counties in
whiech the assessors and collectors are
paid a fixed salary, that in additiom
%o the salary paid, they shall be per-
mitted to charge for work performed

in the assessing and colleeting of

the income tax, es provided by this
artigle, thé same fees as are charged
by assessors and collectors whose

is not fixed by law, and which fees so
charged by said assessors and collectors
for services rendered in assessing and
eollecting income tax shall be paid by
the state."

It is the opiniom of this department that in as mueh as
you are entitled to eompensation for property whieh is omitted for
anz;ytcr or years, as stated under Sees. 9810 and 10133, R.S. Mo.
1929 stating that you are to bde compensated "as for the assessment
of other taxes™, you should be entitled to your regular fees for
additional assessments.

Respectfully submitted,

OLLIVER W. NOLEN,
Assistent Attormey General
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Attorney Gcnor‘l




